Γκέτεμποργκ Σουηδία ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΎ – 4 ΗΜΈΡΕΣ 190 € / ΑΤΟΜΟ ΑΠΌ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Γκέτεμποργκ


27 Μαρτίου  2017 - 30 Μαρτίου 2017


Διαμονή σε ξενοδοχείο 3 αστέρων - 116 €/ατομο  232€ το δίκλυνο και πρωινό 

Το Γκέτεμποργκ είναι δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας, στην επαρχία Västra Götaland, που σημαίνει "Δυτική Χώρα των Γότθων".
Με μισό εκατομμύριο κατοίκους στην πόλη και περίπου ένα εκατομμύριο στην μητροπολιτική περιοχή βρίσκεται στη δυτική ακτή του Κάττεγκατ, έναν βραχίονα της Βόρειας Θάλασσας, στην έξοδο του ποταμού και του Καναλιού Γκέτα.
Λόγω της φυσικά πλεονεκτικής του τοποθεσίας το Γκέτεμποργκ διαθέτει την μεγαλύτερη και σημαντικότερη λιμενική εγκατάσταση στη Σκανδιναβία, ως εκ τούτου το εμπόριο και η ναυτιλία υπήρξαν σημαντικές επιχειρήσεις, ενώ η βιομηχανία αναπτύχθηκε σε μεγάλο βαθμό (απλό παράδειγμα αποτελούν οι βιομηχανίες SKF, Βόλβο και Έρικσσον)..


Hotell Kusten ξενοδοχείο 3 αστέρων 
Kustgatan 10, Majorna-Linné, 414 55 Γκέτεμποργκ, Σουηδία


Αυτό το κατάλυμα απέχει 11 λεπτά με τα πόδια από την παραλία. Αυτό το ξενοδοχείο βρίσκεται απέναντι από τον γερμανικό τερματικό σταθμό των φέρι στο Gothenburg και έχει θέα στη γέφυρα του Älvsborg. Προσφέρει Wi-Fi, πρόσβαση στο γυμναστήριο και τη σάουνα και ιδιωτικό χώρο στάθμευσης, όλα δωρεάν.
Τα απλά δωμάτια του Hotell Kusten διαθέτουν τηλεόραση και ιδιωτικό μπάνιο. Μπορείτε να ζητήσετε σίδερο και στεγνωτήρα μαλλιών από τη ρεσεψιόν.
Το εστιατόριο του ξενοδοχείου σερβίρει πρωινό και μεσημεριανό γεύμα. Οι επιλογές περιλαμβάνουν μενού à la carte, φαγητό σε πακέτο και σπεσιαλιτέ ημέρας.
Το Kusten Hotell απέχει 300μ. από τη στάση Chapmans Torg του τραμ. Ο Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός του Gothenburg είναι προσβάσιμος σε 20 λεπτά με το τραμ. 
Η περιοχή Majorna-Linné είναι υπέροχη επιλογή για ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται για: μουσεία, περιπάτους στην πόλη και φιλόξενους ανθρώπους

Αεροπορικά εισιτήρια ryanair.com air 72€ / ατομο από Θεσσαλονίκη

Τι να δείτε

Ο Βοτανικός Κήπος του Γκέτεμποργκ

Ο Βοτανικός Κήπος του Γκέτεμποργκ, καταλαμβάνοντας  175 στρέμματα του στο κέντρο του Γκέτεμποργκ, είναι ένας από τους μεγαλύτερους βοτανικούς κήπους στην Ευρώπη.Είναι μια όαση και μια ανάσα δροσιάς για το Γκέτεμποργκ.  
 Η καλλιεργούμενη γη είναι περίπου 40 εκτάρια και στον κήπο  υπάρχουν περίπου 20. 000 είδη φυτών.Ένας μεγάλος αριθμός από αυτά αποτελούν μέρος επιστημονικών συλλογών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και  μία από τις μεγαλύτερες συλλογές βολβών και κονδύλων από φυτά των Άλπεων  της Ευρώπης.

OSTINDIEFARAREN GÖTHEBORG

Το πλοίο είναι αντίγραφο του 18 αιώνα. Το 2011 ήταν στην πόλη από της 27 Ιουνίου μέχρι της 21 Αυγούστου για το 2012 δεν ξέρω ποιο είναι το πρόγραμμα.  Το πλοίο βρίσκεται κοντά στο καζίνο της πόλης

Το Μουσείο της Πόλης του Γκέτεμποργκ

Το Μουσείο της Πόλης του Γκέτεμποργκ βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Αρχικά συστεγαζόταν με τα γραφεία της Σουηδικής Εταιρείας των Ανατολικών Ινδιών. Το μουσείο της πόλης ιδρύθηκε το 1861.
Στο Μουσείο παρουσιάζεται μέσα από  εκθέματα η ιστορία του Γκέτεμποργκ και της Δυτικής Σουηδίας από την εποχή των Βίκιγκ  μέχρι σήμερα. Υπάρχει μια μόνιμη έκθεση για τη Σουηδική Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών.
Ωστόσο, η ναυτική ιστορία του Γκέτεμποργκ έχει ένα ξεχωριστό μουσείο στην πόλη.
Το Μουσείο του Γκέτεμποργκ αφηγείται την ιστορία της πόλης και του λαού της από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, με περιοδικές εκθέσεις, ξεναγήσεις, περιπάτους στην πόλη και όλα τα είδη των δραστηριοτήτων. 

Ψυχαγωγικό Πάρκο «Λίσεμπαρι»

ο Λισεμπέρι είναι ένα από τα πλέον επισκέψιμα λούνα παρκ της Σκανδιναβίας και βρίσκεται στο Γκέτεμποργκ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας. Το έτος ίδρυσής του ανάγεται στο 1923 όταν γιορτάστηκε το Ιωβηλαίο των 300 ετών από την ίδρυση της πόλης. Το όνομά του προέρχεται από τη σύνθεση των λέξεων Lisas, berg όπου στα σουηδικά σημαίνει το βουνό της Λίζας. Η ονομασία αυτή δόθηκε σε όλη την περιοχή το 1752 από το γαιοκτήμονα Johan Anders Lamberg προς τιμήν της συζύγου του Elisabeth Söderberg. Σήμερα το Λισεμπέρι ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο για την καλοκαιρινή σεζόν καθώς και μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Είναι πασίγνωστο για το ξύλινο τρενάκι του (roller coaster) το οποίο έχει ψηφιστεί το 2003 και 2005 ως ένα από τα καλύτερα του κόσμου! Ανεξάρτητα λοιπόν από τα ηλικιακά χαρακτηριστικά της ταξιδιωτικής σας παρέας σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να συνδυάσετε την παρουσία σας στο Γκέτεμποργκ με μια επίσκεψη στο Λισεμπέρι. Άλλωστε μόνο το γεγονός ότι το 2005 περιλαμβανόταν στη λίστα του περιοδικού Forbes ως ένα από τα καλύτερα του κόσμου είναι ικανό να σας πείσει για το χαμηλό ρίσκο την επιλογής σας! Το μόνο που θα σας συμβουλεύαμε θα ήταν να είστε ενδυματολογικά προσαρμοσμένοι στα βορειοευρωπαϊκά καιρικά δεδομένα!

 Παλιά πόλη

Περπατήστε στην παλιά πόλη με τη ρετρό ατμόσφαιρα του 17ου αιώνα, στα λιθόστρωτα σοκάκια της γραφικής συνοικίας Haga όπου τα παραδοσιακά ξύλινα σπίτια εναλλάσσονται με γλυκά καφέ, μικρούς «ναούς» της σουηδικής κουζίνας, ψαγμένες μπουτίκ. 

Επιβιβαστείτε σε ένα από τα καραβάκια του λιμανιού για να σαλπάρετε για μια μίνι κρουαζιέρα στα νησάκια του Αρχιπελάγους. Αγναντέψτε το λιμάνι από την κουπαστή του σκάφους και θα καταλάβετε γιατί το Γκέτεμποργκ υπήρξε η θαλασσινή μούσα του Σουηδού τροβαδούρου Evert Taube. 

Ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη στο Gothenburg είναι τα εστιατόρια του και η διεθνής φήμη που έχει κερδίσει για καινοτόμα κουζίνα με ντόπια στοιχεία (κυρίως ψάρια του Ατλαντικού και όστρακα). Μην φύγετε λοιπόν χωρίς να χορτάσετε το γαστρονομικό παράδεισο του Gothenburg!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.