Καραϊβική: Εξωτικές διακοπές σε ενοικιαζόμενο νησί... με τιμή 594 δολάρια (& βιντεο)



Αν νομίζατε ότι το έχει κανείς ένα ολόκληρο νησί κατ'αποκλειστικότητα, είναι προνόμιο μόνο των εκατομυριούχων, τότε κάνετε λάθος. Καθώς, πλέον σας δίνεται η ευκαιρία να ενοικιάσετε ένα ολόκληρο νησάκι στην Καραϊβική.
Στα 594 δολάρια την βραδιά σίγουρα δεν είναι κάτι φθηνό, ωστόσο δεν είναι και απλησίαστο.(δείτε το βίντεο)



Γνωστή για τα εξωτικά νησιά της με τις πανέμορφες παραλίες και τα γαλαζοπράσινα νερά της, η Καραϊβική μας ανοίγει την εξωτική… αγκαλιά της, γνωρίζοντάς μας 10 δημοφιλή νησιά της!
Καραϊβική ονομάζεται η γεωγραφική περιοχή που περιλαμβάνει την Καραϊβική Θάλασσα και ένα σύμπλεγμα τροπικών νησιών με 13 χώρες και 12 κτήσεις, από το Μεξικό έως τη Βενεζουέλα.
Τα νησιά της Καραϊβικής αποκαλούνται και Δυτικές Ινδίες. Την ονομασία αυτή την οφείλουν στη λάθος εκτίμηση του Χριστόφορου Κολόμβου, ο οποίος όταν τις ανακάλυψε το 1492, πίστεψε πως επρόκειτο για την Ινδία.
Γνωστή για τα εξωτικά νησιά της με τις πανέμορφες παραλίες και τα γαλαζοπράσινα νερά της, η Καραϊβική μας ανοίγει την εξωτική… αγκαλιά της!




Πρόκειται για το Bird Island που βρίσκεται λίγο έξω από την ακτή του Μπελίζ, στο οποίο υπάρχει ένα σπίτι με master υπνοδωμάτιο και δύο καμπάνες.
Ενας ανάγλυφος τροπικός παράδεισος ξεδιπλώνεται, καθώς προσγειώνεσαι στο Μπελίζ. Είσαι έτοιμος για γερές δόσεις… Καραϊβικής, κεντροαμερικανικής ζούγκλας και του μυστηριακού πολιτισμού των Μάγια;
Tο Μπελίζ είναι η μικρότερη χώρα του ισθμού της κεντρικής Αμερικής και η μόνη με επίσημη γλώσσα τα αγγλικά. «Σφηνωμένο» ανάμεσα στο Μεξικό και τη Γουατεμάλα, έχει, ωστόσο, έξοδο σε ένα από τα ωραιότερα κομμάτια της Καραϊβικής, με παραλίες, κοραλλιογενείς υφάλους και κοραλλιογενή αμμώδη νησιά (cayes), που η φυσική τους ομορφιά… κόβει την ανάσα στον τυχερό επισκέπτη που θα φθάσει μέχρις εδώ. Κι αν αυτό θα μπορούσε να το προσφέρει οποιοδήποτε νησί της Καραϊβικής, το Μπελίζ έχει δύο ακόμα… πολύ δυνατά χαρτιά: μια ζούγκλα που προκαλεί σε περιπέτεια και ένα σημαντικό μερίδιο από τα εκπληκτικά μνημεία του πολιτισμού των Μάγια!
Ξεκινώντας από τα παράλια, πρέπει να τονίσουμε το γεγονός ότι έξω από τις ακτές του Μπελίζ βρίσκεται το δεύτερο μεγαλύτερο κοραλλιογενές φράγμα του κόσμου, το Mesoamerican Barrier Reef. Αυτό το τεράστιο σύστημα από κοραλλιογενείς ξέρες, υφάλους και νησιά (περί τα 450!) συνιστά ένα ανεπανάληπτο θαλάσσιο οικοσύστημα, που έχει αναδειχθεί σε πραγματικό παράδεισο για όσους αγαπούν τις καταδύσεις, το snorkeling, το ψάρεμα και άλλες σχετικές δραστηριότητες. Υπολογίζεται ότι μόνο το 10% των φυτικών και ζωικών ειδών αυτού του συστήματος έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα -μιλάμε, δηλαδή, κυριολεκτικά για έναν ανεξερεύνητο παράδεισο!

Τα περισσότερα από τα νησιά του Μπελίζ βρίσκονται σε σχετικά μικρή απόσταση από τις ακτές του και προσφέρονται για ημερήσιες κρουαζιέρες. Οι παραλίες τους είναι τυπικά… εξωτικές, με τιρκουάζ νερά, πάλλευκη ψιλή άμμο και φόντο τα φοινικόδεντρα. Κάποιες από τις πιο δημοφιλείς είναι του San Pedro στο ιδιαίτερα τουριστικό νησί Ambergris Caye, η Mar de Tumbo στο ίδιο νησί και, επίσης, των ακατοίκητων νησιών Rendezvous Caye και Goff’s Caye. Στα τελευταία θα μπορούσατε για λίγο να νιώσετε Ροβινσώνες, χαμένοι σ’ ένα νησάκι στη μέση του πουθενά – αλλά στην πραγματικότητα εδώ σταματούν ακόμα και κρουαζιερόπλοια. Στα 20 μίλια από την Belize City βρίσκεται, επίσης, το Caye Caulker, από τους πιο κλασικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας.Οι παραλίες της ηπειρωτικής χώρας είναι πιο ήρεμες, καθώς το κοραλλιογενές φράγμα τις προστατεύει από τα κύματα της Καραϊβικής. Ξεχωρίζουν η Almond Beach στην περιοχή Hopkins, η Sarteneja στα βορειοανατολικά της χώρας, η Sabal Beach στην περιοχή Punta Negra, η Cucumber Beach στην Belize City και, κυρίως, οι πανέμορφες ακρογιαλιές της χερσονήσου Placencia -που από ψαροχώρι έχει μετατραπεί σε κέντρο της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας-, όπως η περίφημη Maya Beach.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.