Νέα Υόρκη 604 € 13 Ιαν 2018 - 21 Ιαν 2018

Ηνωμένες Πολιτείες                                        ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ !!!!        604 €
9 ημέρες - 8 διανυκτερεύσεις με πρωινό
Η τιμή περιλαμβάνει διαμονή σε ξενοδοχείο 3 αστέρων και αεροπορικά εισιτήρια με φόρους αεροδρομίων από Αθήνα
13 Ιαν 2018 - 21 Ιαν 2018



 Η Νέα Υόρκη- ή αλλιώς "το μεγάλο μήλο" όπως την πρωτοαποκάλεσε ο Τζων Φιτζέραλντ- είναι η μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη των ΗΠΑ, όπως επίσης και μία διεθνής μητρόπολη που επηρεάζει σημαντικά τις παγκόσμιες εξελίξεις στα οικονομικά, τις επιστήμες, την τέχνη, τη μόδα, τη διασκέδαση κ.ά. Είναι χτισμένη στη βορειοανατολική ακτή της χώρας, στις εκβολές του ποταμού Hudson στον Ατλαντικό ωκεανό, περίπου 6 μέτρα από το επίπεδο της θάλασσας. Η πόλη αποτελείται από 5 μεγάλους δήμους (boroughs): το Μπρονξ, το Μπρούκλιν, το Κουίνς, το Στέιτεν Άιλαντ και τέλος το Μανχάταν, όπου είναι συγκεντρωμένα και τα περισσότερα αξιοθέατα. Η ίδρυση της χρονολογείται το 1621 από Ολλανδούς αποίκους, που αρχικά ονόμασαν την πόλη "Νέο Άμστερνταμ", ενώ το οριστικό της όνομα το οφείλει στους Άγγλους που κατέλαβαν την πόλη το 1664. Με την πάροδο των αιώνων κατοικήθηκε από μετανάστες από όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Σήμερα, αποτελεί τεράστιο πόλο έλξης για εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, που συρρέουν για να γνωρίσουν από κοντά την πιο πολυπολιτισμική πόλη του κόσμου και να θαυμάσουν τα άπειρα αξιοθέατά της, ενώ δεν εκπλήσσει καθόλου ότι το 2010 ανακηρύχθηκε ο Νούμερο 1 τουριστικός προορισμός διεθνώς.


Country Inn & Suites By Carlson Long Island City ξενοδοχείο 3 αστέρων
 40-34 Crescent Street, Κουίνς, NY 11101, Ηνωμένες Πολιτείες




Αυτό το ξενοδοχείο βρίσκεται στην περιοχή Long Island, σε απόσταση 322μ. από το σταθμό Queensboro Plaza, που παρέχει συνδέσεις με το Μανχάταν. Προσφέρει γυμναστήριο και δωρεάν WiFi.
Τα δωμάτια του Country Inn & Suites Long Island City περιλαμβάνουν φούρνο μικροκυμάτων, ψυγείο και παροχές για καφέ. Διαθέτουν επίσης καλωδιακή τηλεόραση επίπεδης οθόνης.
Στο ξενοδοχείο υπάρχει επιχειρηματικό κέντρο. Το Long Island City Country Inn & Suites προσφέρει ακόμη μπισκότα, γλυκά και καφέ όλο το 24ωρο.
Το πάρκο Queensbridge απέχει 966μ. από το ξενοδοχείο. Το αεροδρόμιο La Guardia είναι 7χλμ. μακριά.

αεροπορικά εισιτήρια 373€ από travelgenio.gr το  άτομο από  Αθήνα




 διαμονή απο booking.com 462€ το ατομο  231 € το δίκλινο




Τι να δείτε

Άγαλμα της Ελευθερίας

Το πλήρες όνομα του αγάλματος συμβόλου  της Αμερικής είναι η «Ελευθερία που διαφωτίζει τον κόσμο». Ήταν το δώρο του γαλλικού έθνους προς τον αμερικανικό λαό, για τα 100 χρόνια ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών, που βρίσκεται σε ένα νησάκι απέναντι από το Μανχάταν συμβολίζει την ελευθερία, την ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή και τη φιλία μεταξύ των εθνών. Τοποθετήθηκε στην είσοδο του λιμανιού της Νέας Υόρκης, για να «καλωσορίζει» τα εκατομμύρια των μεταναστών που κατέφθαναν καθημερινά στην Αμερική, με πρώτο σταθμό πριν την είσοδό τους στη «γη της επαγγελίας», το νησί των μεταναστών, ως λέγεται, Ellis Island και το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο Liberty Island.
Στην ομάδα που ανέλαβε την κατασκευή του κολοσσιαίου αγάλματος που ξεκίνησε το 1876 και ολοκληρώθηκε δέκα χρόνια αργότερα ήταν ο Frédéric Auguste Bartholdi, ως υπεύθυνος γλύπτης, ενώ επικεφαλής μηχανικός ήταν ο Alexandre Gustave Eiffel, ο εμβληματικός μηχανικός και κατασκευαστής ενός άλλου συμβόλου, αυτού της Γαλλίας, του Πύργου του Άιφελ.
Μόνο η συναρμολόγηση του αγάλματος κράτησε τέσσερις ολόκληρους μήνες. Το άγαλμα πακεταρισμένο  σε 350 κομμάτια και 214 κιβώτια, έφτασε και όταν τοποθετήθηκε το τελικό του ύψος είναι ήταν 93 μέτρα. Το μεγάλο νεοκλασικό γλυπτό έχει αναγνωριστεί ως παγκόσμια κληρονομιά από την UNESCO.
Οι δύο χώρες συμφώνησαν ότι ο αμερικανικός λαός θα έχτιζε το βάθρο και οι Γάλλοι θα ήταν υπεύθυνοι για το άγαλμα και τη συναρμολόγησή του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από τα θεμέλια της βάσης μέχρι και την κορυφή αυτής, υπάρχουν 192 σκαλιά, ενώ από τη βάση του αγάλματος μέχρι το στέμμα του, 354 σκαλιά.
Το άγαλμα έχει διάσταση μέσης 10,5 μέτρα και το συνολικό του βάρος είναι 225 τόνοι. Το ύψος του, χωρίς τη βάση, είναι 46 μέτρα ενώ με τη βάση, Τα σανδάλια  του αγάλματος, έχουν μήκος 7,5 μέτρα, ενώ στο στέμμα υπάρχουν 25 παράθυρα και 7 καρφιά, τα οποία συμβολίζουν τις 7 θάλασσες. Περισσότεροι των 4 εκατομμυρίων επισκεπτών φτάνουν κάθε χρόνο στο  Άγαλμα της Ελευθερίας.
Η κατασκευή του
Η χρηματοδότηση του αγάλματος ήταν δύσκολη και χρονοβόρα. Τα χρήματα από τη μεριά.των Αμερικανών συγκεντρώθηκαν εξαιτίας της πρωτοβουλίας κυρίως του Joseph Pulitzer, ο οποίος μέσω της εφημερίδας του «The World» επέκρινε τους πλούσιους που αρνούνταν να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή του βάθρου όσο και την μεσαία τάξη που είχε επικαλεστεί την άρνηση των πλουσίων. Το γρανιτένιο βάθρο στο οποίο φιγουράρει το άγαλμα της ελευθερίας, σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Richard Morris Hunt το 1884, δωρίζοντας την αμοιβή του.
Τα εγκαίνια του Αγάλματος της Ελευθερίας στο λιμάνι της Νέας Υόρκης, στις 28 Οκτωβρίου, 1886. Μια στρατιωτική και ναυτική παρέλαση σηματοδότησε την εκδήλωση, υπό την προεδρία του Προέδρου των ΗΠΑ Grover Cleveland. Η επιγραφή στην πλάκα που κρατάει στα χέρια του το άγαλμα, αναγράφει την ημερομηνία διακήρυξης της ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, «4 Ιουλίου, 1776».
Οι ερευνητές σήμερα υποστηρίζουν ότι  το άγαλμα ήταν εμπνευσμένο από ένα σχέδιο που απεικόνιζε μια γυναίκα από την Αραβία να φυλάει τη Διώρυγα του Σουέζ. Ο Γάλλος γλύπτης Frederic Auguste Bartholdi, ο οποίος ταξίδεψε στην Αίγυπτο το 1855-1856, ανέπτυξε ένα «πάθος για τα μεγάλης κλίμακας δημόσια μνημεία και τα κολοσσιαία αγάλματα. Όταν η αιγυπτιακή κυβέρνηση ζήτησε το 1869 προτάσεις για να οικοδομήσουν ένα φάρο για τη διώρυγα του Σουέζ, ο Bartholdi σχεδίασε ένα τεράστιο άγαλμα με μια γυναίκα να κρατά έναν πυρσό, την οποία αποκάλεσε "Egypt (or Progress) Brings Light to Asia."
Το γλυπτό είχε τη μορφή μιας καλυμμένης γυναίκα από αγροτικές περιοχές, εξηγεί ο Barry Moreno, ο οποίος έχει γράψει για το άγαλμα, όπως αναφέρεται από το Smithsonian Institution. Ο Bartholdi παρήγαγε μια σειρά σχεδίων στα οποία το άγαλμα το οποίο πρότεινε είχε αρχικά τη μορφή μιας φελάχας και σταδιακά εξελίχθηκε σε μια κολοσσιαία θεά, γράφει ένας άλλος ερευνητής του θέματος, ο Edward Berenson. Για την ιστορία μέχρι τώρα αρκετοί έχουν υποστηρίξει ότι ο γλύπτης χρησιμοποίησε ως μοντέλο την μητέρα του ή εμπνεύστηκε από το άγαλμα μια θεάς των Ρωμαϊκών χρόνων.

Το Central Park

Το Central Park είναι το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο στο κέντρο του Manhattan στη Νέα Υόρκη. Το πάρκο άνοιξε αρχικά το 1857, σε 3.1 τετρ. χιλιόμετρα ιδιοκτησίας της πόλης.
Το 1858, ο Frederick Law Olmsted και ο Calvert Vaux κέρδισε έναν διαγωνισμό για τη βελτίωση και την επέκταση του πάρκου με ένα σχέδιο που οι ίδιοι το είχαν ονομάσει Greensward Plan. Η κατασκευή άρχισε το ίδιο έτος και ολοκληρώθηκε το 1873. Χαρακτηρίστηκε ως Εθνικό Ιστορικό Ορόσημο (National Historic Landmark) το 1963. Το πάρκο είναι σήμερα διαχειρίζεται η Central Park Conservancy (CPC) στο πλαίσιο σύμβασης με την κυβέρνηση της πόλης. Η Conservancy είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που συμβάλλει στο 85% του ετήσιου προϋπολογισμού των $ 25 εκατομμυρίων δολαρίων του Central Park, και απασχολεί το 80% του προσωπικού συντήρησης του πάρκου.
Το Central Park σχεδιάστηκε από τον σχεδιαστή τοπίων και συγγραφέα Frederick Law Olmsted και τον Άγγλο αρχιτέκτονα Calvert Vaux το 1858 μετά τη νίκη σε διαγωνισμό. Οι ίδιοι σχεδίασαν και το Brooklyn’s Prospect Park.

Το πάρκο, το οποίο δέχεται περίπου τριάντα πέντε εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, είναι το πιο πολυπληθές σε επισκεψιμότητα αστικό πάρκο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όταν άνοιξε ήταν 3.1 τετρ. χιλιόμετρα και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε 3.41 τετρ. χιλιόμετρα. Έχει μήκος 4 χλμ μεταξύ της 59th Street (Central Park South) και της 110th Street (Central Park North), και 0,8 χλμ πλάτος μεταξύ τηςFifth Avenue και της Central Park West. Είναι παρόμοιο σε μέγεθος με το Golden Gate Park του Σαν Φρανσίσκο, το Lincoln Park του Σικάγο, το Stanley Park του Βανκούβερ, και το Englischer Garten τουΜονάχου.

Το Central Park είναι συνορεύει βόρεια με την West 110th Street, στα νότια με την West 59th Street, στα δυτικά με την Eighth Avenue, και στα ανατολικά με την Fifth Avenue. Κατά μήκος των συνόρων του πάρκου, ωστόσο, αυτές είναι γνωστές ως Central Park North, Central Park South, και Central Park West, αντίστοιχα. Μόνο η Fifth Avenue διατηρεί το όνομά της, δεδομένου ότι οριοθετεί το ανατολικό σύνορο του πάρκου.

Το πάρκο συντηρείται από την Central Park Conservancy, έναν ιδιωτικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό που διαχειρίζεται το πάρκο στο πλαίσιο σύμβασης με το Τμήμα Πάρκων και Αναψυχής της πόλης της Νέας Υόρκης και, στην οποία ο πρόεδρος της είναι ο διαχειριστής του Central Park.

Σήμερα, η Central Park Conservancy απασχολεί τέσσερις στους πέντε υπάλληλους συντήρησης και λειτουργίας του πάρκου. Εποπτεύει αποτελεσματικά το έργο τόσο των ιδιωτικών όσο και των δημοσίων υπαλλήλων που βρίσκονται υπό την εποπτεία του διαχειριστή του Central Park, ο οποίος αναφέρεται στον Πρόεδρο της επιτροπής των πάρκων. Από το 2007, η Central Park Conservancy είχε επενδύσει περίπου 450 εκατομμύρια δολάρια για την αποκατάσταση και διαχείριση του χώρου.

Το σύστημα λειτούργησε τόσο καλά, ώστε το 2006 η Central Park Conservancy δημιούργησε το ιστορικό πάρκο του Harlem, διαθέτοντας κηπευτικά και τη συντήρηση υποστήριξης και καθοδήγησης στο πάρκο Morningside, στο πάρκο του Αγίου Νικολάου, στο πάρκο Jackie Robinson, και στο πάρκο Marcus Garvey.

Αν και χλωρίδα στο μεγαλύτερο μέρος του πάρκου φαίνεται φυσιολογική, είναι στην πραγματικότητα σχεδόν εξ ολοκλήρου διαμορφωμένη. Το πάρκο περιέχει διάφορες λίμνες και λιμνούλες που, ενώ φαίνονται φυσικές, έχουν δημιουργηθεί τεχνητά, εκτεταμένα μονοπάτια για διαδρομές με τα πόδια, δύο παγοδρόμια (ένα εκ των οποίων είναι η πισίνα, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο), το Central Park Zoo, το Central Park Conservatory Garden, ένα καταφύγιο άγριας ζωής, μια μεγάλη έκταση φυσικού δάσους, καθώς και ένα υπαίθριο αμφιθέατρο, που ονομάζεται Delacorte Theater, το οποίο φιλοξενεί το φεστιβάλ του καλοκαιριού “Shakespeare in the Park” . Άλλα αξιοθέατα περιλαμβάνουν το κάστρο Belvedere με το κέντρο της φύσης, το σουηδικό Θέατρο Μαριονέτας Cottage, καθώς και το ιστορικό Carousel. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές μεγάλες και μικρές περιοχές με γρασίδι, ορισμένες από τα οποίες χρησιμοποιούνται για αθλητισμό, μερικές προορίζονται ως ήσυχες περιοχές, και επίσης υπάρχουν κλειστές παιδικές χαρές για τα παιδιά.
Τα 10 χιλιόμετρα δρόμων μέσα στο πάρκο χρησιμοποιούνται από πολίτες που κάνουν jogging, ποδηλάτες, skateboarders και inline skaters, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα και τα βράδια μετά τις 7:00 μ.μ., όταν η κυκλοφορία αυτοκινήτων απαγορεύεται.
Η αξία του Central Park εκτιμήθηκε από την εταιρεία εκτίμησης ακινήτων, Miller Samuel, σε 528.783.552.000 δολάρια το Δεκέμβριο του 2005.
Δεδομένου ότι η εγκληματικότητα έχει μειωθεί στο πάρκο και στο υπόλοιπο της Νέας Υόρκης, πολλές αρνητικές αντιλήψεις έχουν αρχίσει να εξασθενούν. Το πάρκο έχει το δικό του τμήμα της αστυνομίας της Νέας Υόρκης (Central Park Precinct), το οποίο απασχολεί τόσο αστυνομικούς όσο και βοηθητικούς υπαλλήλους. Το 2005, τα μέτρα ασφαλείας που πάρθηκαν κράτησαν τον αριθμό των εγκλημάτων στο πάρκο σε λιγότερα από εκατό ετησίως (από περίπου 1.000 στις αρχές του 1980). Η New York City Parks Enforcement Patrol εκτελεί περιπολίες στο Central Park.

Κτίριο Εμπάιρ Στέιτ (Empire State Building)

Το κτίριο του Εμπάιρ Στέιτ παρά το γεγονός ότι δεν αποτελεί πλέον το υψηλότερο κτίριο στην Νέα Υόρκη, παραμένει το διασημότερο κτίριο της πόλης διεθνώς. Η κατασκευή του ξεκίνησε λίγες εβδομάδες πριν το Κραχ το 1929 και άνοιξε το 1931. Ο σκελετός του κτιρίου κατασκευάστηκε από 60.000 τόνους ατσάλι και οικοδομήθηκε μέσα σε 23 εβδομάδες. Διαθέτει 6.500 παράθυρα και χρησιμοποιήθηκαν 10 εκατομμύρια τούβλα για να καλυφθεί ολόκληρο το κτίριο. Από τον 102ο όροφο ύψους 381 μέτρων μπορείτε να θαυμάσετε τη θέα προς ολόκληρη την πόλη.

Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης MOMA

Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (αναφέρεται ως MoMA) είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία μοντέρνας τέχνης στον κόσμο. Η συλλογή του μουσείου προσφέρει μια απαράμιλλη εικόνα νεώτερης και σύγχρονης τέχνης, συμπεριλαμβανομένων αρχιτεκτονικών έργων και σχεδιασμού, σχεδίων, ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, εκτυπώσεων, εικονογραφημένων βιβλίων και βιβλίων καλλιτεχνών, φιλμ και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης. Τα εκθέματα στο ΜοΜΑ περιλαμβάνουν περισσότερα από 150.000 μεμονωμένα κομμάτια εκτός από περίπου 22.000 ταινίες και 4 εκατομμύρια στιγμιότυπα ταινιών.

Fifth Avenue

Η διασημότερη και πιο πολυσύχναστη λεωφόρος της Νέας Υόρκης, εκτείνεται από το νότιο άκρο του τέλους βόρεια του Μανχάταν. Κάποτε φιλοξενούσε τις επαύλεις πλούσιων και διακεκριμένων οικογενειών της πόλης, που μεταφέρθηκαν βορειότερα, όταν άρχισαν να εγκαθίστανται έμποροι στην περιοχή. Σήμερα, η 5η λεωφόρος έχει ανακηρυχθεί "Ο πιο ακριβός δρόμος του κόσμου", αφού φιλοξενεί πολυτελή και επώνυμα καταστήματα. Διασχίζοντάς την, θα έχετε την ευκαιρία εκτός των άλλων, να δείτε από κοντά την πλατεία Γκραντ Άρμι Πλάζα όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο Plaza από το 1907, το διάσημο κτίριο της General Motors καθώς επίσης και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πατρικίου.

Η Γέφυρα του Μπρούκλιν

Αν δεν ήταν η φαντασμαγορική θέα του Μανχάταν, το υποβλητικό μέγεθός της, και το τρομακτικό ύψος της –το οποίο συνειδητοποιείς μόνο αν σκύψεις να κοιτάξεις τον East River που περνά κάτω από τα πολλαπλά επίπεδά της, επάνω στα οποία κινούνται αυτοκίνητα, τραίνα και πεζοί– ίσως και να προλάβαινε κανείς να σκεφτεί την ιστορική της αξία. Η πρώτη κρεμαστή γέφυρα του κόσμου, με το ανήκουστο για την εποχή μήκος των 480 μέτρων εγκαινιάστηκε το 1883, για να ενώσει το Μανχάταν με την πολυπληθέστερη περιοχή της Νέας Υόρκης, το γοητευτικό όσο και προσγειωμένο Μπρούκλιν.


Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης (Metropolitan Museum of Art, γνωστό και ως The Met) είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1872 και βρίσκεται στην 5η Λεωφόρο στο Μανχάταν. Οι συλλογές του περιέχουν περισσότερα από δύο εκατομμύρια έργα τέχνης και περιλαμβάνουν ξεχωριστούς τομείς Ελληνορωμαϊκής, Μεσαιωνικής, Ισλαμικής, Ασιατικής και σύγχρονης τέχνης, καθώς και φωτογραφιών, ενδυμάτων, όπλων και πανοπλιών και μουσικών οργάνων.

Μουσείο Γκούγκενχαϊμ

Το Μουσείο Σόλομον Ρ. Γκούγκενχαϊμ ή απλά Μουσείο Γκούγκενχαϊμ Νέας Υόρκης (αγγλ. Solomon R. Guggenheim) είναι ένα μουσείο τέχνης που βρίσκεται στη περιοχή Άπερ Ιστ Σάιντ της Νέας Υόρκης. Η μόνιμη συλλογή του περιέχει έργα διάφορων καλλιτεχνικών ρευμάτων, όπως του Ιμπρεσιονισμού, του Μεταϊμπρεσιονισμού και της Μοντέρνας τέχνης, ενώ φιλοξενεί ειδικές εκθέσεις κατά τη διάρκειας της χρονιάς. Το κτήριο σχεδιάστηκε από τον Αμερικανό αρχιτέκτονα Φρανκ Λόιντ Ράιτ και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα του 20ου αιώνα. Το μουσείο άνοιξε για πρώτη φορά το 1937, λειτούργησε όμως για πρώτη φορά στο κτήριο στην Πέμπτη Λεωφόρο της Νέας Υόρκης το 1959 και πήρε το όνομά του από τον Σόλομον Ρ. Γκούγκενχαϊμ, Αμερικανό επιχειρηματία και συλλέκτη τέχνης.
Ο Σόλομον Γκούγκενχαϊμ άρχισε να συλλέγει έργα τέχνης το 1929 με την καθοδήγηση της καλλιτέχνιδος Χίλα Ρέμπαϊ, ενώ το 1937 ίδρυσε το Ίδρυμα Σόλομον Ρ. Γκούγκενχαϊμ και άρχισε να εκθέτει τα έργα που αγόραζε στο διαμέρισμά του. Κατά τα πρώτα χρόνια, άρχισε να εκθέτει έργα της Αφηρημένης τέχνης και συγκεκριμένα έργα καλλιτεχνών όπως Βασίλι Καντίνσκι και Πιέ Μοντριάν. Στη συνέχεια, άρχισαν να εκτίθενται έργα των Μαρκ Σαγκάλ, Αμεντέο Μοντιλιάνι και Πάμπλο Πικάσο. Η συλλογή του μουσείου άρχισε να μεγαλώνει, με αποτέλεσμα να ζητήσει από τον Αμερικανό αρχιτέκτονα Φρανκ Λόιντ Ράιτ να σχεδιάσει το νέο κτήριο του μουσείου. Το νέο κτήριο του μουσείου άνοιξε στις 21 Οκτωβρίου 1959, δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του Γκούγκενχαϊμ και έξι μήνες μετά τον θάνατο του Ράιτ. Το κτήριο του μουσείο θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα έργα του 20ου αιώνα. Το κτήριο υπέστη εκτεταμένες προσθήκες και ανακαινίσεις από το 1992 έως το 1993 (όταν χτίστηκε ένας παρακείμενος πύργος). Κατά την τριετία 2005-2008 πραγματοποιήθηκαν έργα συντήρησης στο εξωτερικό του μουσείου.

Grand Central Terminal

Ο Τερματικός Σταθμός Γκραντ Σέντραλ (στα αγγλικά Grand Central Terminal - Γκραντ Σέντραλ Τέρμιναλ) είναι ένας από τους μεγαλύτερους κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς στη Νέα Υόρκη, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Έχει ανταποκρίσεις με διάφορες αστικές υπηρεσίες, όπως το μετρό Νέας Υόρκης, καθώς και λεωφορεία. Ως προς τον αριθμό σιδηροδρομικών γραμμών που διέρχονται από το σταθμό (67 γραμμές), είναι ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός σταθμός στην Αμερική και ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.